Giriş yap
Arama
En son konular
Anahtar-kelime
Istatistikler
Toplam 35 kayıtlı kullanıcımız varSon kaydolan kullanıcımız: Dava
Kullanıcılarımız toplam 148 mesaj attılar bunda 118 konu
Kimler hatta?
Toplam 4 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 4 Misafir Yok
Sitede bugüne kadar en çok 73 kişi Ptsi Ekim 21, 2024 2:09 am tarihinde online oldu.
Kolay Su Böreği
1 sayfadaki 1 sayfası
Kolay Su Böreği
MALZEMELER
4 YUMURTA
3.5 KAHVE FİNCANI SU
YARIM KAHVE FİNCANI SIVI YAĞ
ALABİLDİĞİ KADAR UN
2 SU BARDAĞI SÜT VEYA SU
YUFKALARI YAĞLAMAK İÇİN: 1 SU
ARDAĞI SIVI YAĞ
İÇİCİN
200 GR. BEYAZ PEYNİR
VEYA LOR PEYNİRİ
1 DEMET MAYDANOZ
HAZIRLANIŞI:
Hamur yoğuracağımız kaba yumurtaları, suyu, sıvı yağı ve tuzu ekleyerek çırpma teli ile karıştıralım. Azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayan kıvamda bir hamur yoğuralım. Hamuru 8 eşit parçaya bölüp bezeler yapaım. Üzerlerine nemli bez örterek yarım saat dinlendirelim. Dinlenmiş bezeleri unlanmış bir zeminde 0.1 mm kalınlığında açalım. Bir kapta ezilmiş peynirle kıyılmış maydanozu karıştıralım. Margarinle yağlanmış tepsiye 4 yufkayı aralarına ayğ sürüp üst üste serelim. Yufkaların üzerine peynirli harcı yayalım. Kalan yufkaların da aralarına ve üzerine yağ sürerek tepsiye serelim. Önceden ısıtılmış 220 dereceli fırında böreğin altı üstü pembeleşene dek pişirelim. sonra üzerine hemen soğuk sütü gezdirelim. Yufkalar sütü çekene dek 5 dakika daha pişirelim ve fırından alalım.
4 YUMURTA
3.5 KAHVE FİNCANI SU
YARIM KAHVE FİNCANI SIVI YAĞ
ALABİLDİĞİ KADAR UN
2 SU BARDAĞI SÜT VEYA SU
YUFKALARI YAĞLAMAK İÇİN: 1 SU
ARDAĞI SIVI YAĞ
İÇİCİN
200 GR. BEYAZ PEYNİR
VEYA LOR PEYNİRİ
1 DEMET MAYDANOZ
HAZIRLANIŞI:
Hamur yoğuracağımız kaba yumurtaları, suyu, sıvı yağı ve tuzu ekleyerek çırpma teli ile karıştıralım. Azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayan kıvamda bir hamur yoğuralım. Hamuru 8 eşit parçaya bölüp bezeler yapaım. Üzerlerine nemli bez örterek yarım saat dinlendirelim. Dinlenmiş bezeleri unlanmış bir zeminde 0.1 mm kalınlığında açalım. Bir kapta ezilmiş peynirle kıyılmış maydanozu karıştıralım. Margarinle yağlanmış tepsiye 4 yufkayı aralarına ayğ sürüp üst üste serelim. Yufkaların üzerine peynirli harcı yayalım. Kalan yufkaların da aralarına ve üzerine yağ sürerek tepsiye serelim. Önceden ısıtılmış 220 dereceli fırında böreğin altı üstü pembeleşene dek pişirelim. sonra üzerine hemen soğuk sütü gezdirelim. Yufkalar sütü çekene dek 5 dakika daha pişirelim ve fırından alalım.
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Perş. Ağus. 05, 2010 3:13 pm tarafından onurturanli
» KARANLIK
Perş. Ağus. 05, 2010 3:11 pm tarafından onurturanli
» UNUTMA.
Perş. Ağus. 05, 2010 3:04 pm tarafından onurturanli
» Çeviri - Sözlük Siteleri
Perş. Ağus. 05, 2010 1:17 pm tarafından Hipotenüs
» PC Duvar Kağıdı Siteleri
Perş. Ağus. 05, 2010 1:17 pm tarafından Hipotenüs
» Resim Siteleri - Resim Arşivleri
Perş. Ağus. 05, 2010 1:16 pm tarafından Hipotenüs
» Arama Motorları
Perş. Ağus. 05, 2010 1:16 pm tarafından Hipotenüs
» Müzik Dinleme Siteleri
Perş. Ağus. 05, 2010 1:15 pm tarafından Hipotenüs
» E-Mail Siteleri
Perş. Ağus. 05, 2010 1:15 pm tarafından Hipotenüs
» Video İzleme Siteleri
Perş. Ağus. 05, 2010 1:15 pm tarafından Hipotenüs
» sizce kaç varlık sayılmıştır?
Perş. Ağus. 05, 2010 1:14 pm tarafından Hipotenüs
» adem ve havva...!
Perş. Ağus. 05, 2010 1:13 pm tarafından Hipotenüs